Libussa´s Keramik

Dessa är ett litet urval av vad jag har till försäljning i butiken
En magikers hand
Bulldog
Drömmande Vargkvinna
Väktaren
Kängan
Måne och sol
Räddisan
Trollkulan i handen
Klocka
Indian tjej på häst
Döskalle
Varg

Indianen på vandring
Orm
Indian vargbjörn
Indian Lampa
Drake
Fe med lotusblomma
Oxe
Kaninkruka
Delfiner
Hästhuvud
Indian med kattdjur
Brevlåda

Hobbykeramik, kallmålning har funnits i Sverige i många år och blir populärare för varje år. Det är en teknik som härstammar från USA. Man målar på bränt lergods med olika lätta tekniker och får ett fint och levande resultat.

Hur gör man då ?

Man häller flytande vit lergodslera som är tunnflytande, i formar som består av minst 2 delar, som sedan får stå en viss tid beroende på vilken form det gäller så yttre lagret får stelna. Därpå hälls leran ur formen och man använder sig av leran som fastnat i formen. Därefter låter man leran lufttorka och föremålet ska putsas och sedan brännas i en keramikugn i 1060 grader. Efter det är det bara att måla eller glasera själv på föremålen. Vill man glasera så bränner man föremålet en gång till i ugnen, då på 1020 grader.
Man använder Akrylfärger, finns olika märken som passar till kallmålning.

Grundmålning:

Damma av föremålet med en fuktig svamp. Lägg upp lite färg på t. ex. en kakelplatta. Känns färgen tjock, blanda ut färgen med lite vatten. Måla hellre 2 tunna lager med färg än med ett tjockt. När färgen torkar kan det spricka fram vita prickar, så kolla noga efter och fyll igen dem.

Torrborstning - DB:

När man torrborstar använder en så kallad torrborstningspensel. Välj penselstorlek efter ytan: större ytor 8 eller 10, mindre ytor, 3 eller 5. Ladda en torr pensel med färg och dra sedan av överflödig färg mot ett kaffefilter eller en pappershandduk. Borsta sedan lätt, tvärs över strukturen på föremålet, för att framhäva ytor på föremål som t. ex. päls, hud och hår. Låt inte färgen komma ner i vecken. Upprepa borstningen flera gånger men låt varje lager torka först, tills du fått den effekt du önskar.

Antika med oljefärg:

Ser till att grundmålning har täckt och att färgen har torkat. Lägg då ett lager av oljefärgen över de områden som ska antikas, torka bort med en mjuk trasa. Är det större områden är det lättast att dela upp oljningen, då oljan torkar in fort.

 

Clay Magic inc.
Doc Holliday
Duncan
Gare
Starlite
Mayco
Nowell's
Creative Paradise
Hantverksfarmen
Keramikstationen
RiverView
AC hobby keramik
Boothe Mold
Dockateljen
Två små kottar
Anitas Keramik
Keramikcenter
Hershey